segueix-nos a facebook

sábado, 4 de junio de 2011

Barberà es mobilitza contra les retallades


El passat dimecres 1 de juny es va produir una concentració a la Plaça de la Vila, i una posterior manifestació pels carrers de Barberà, en el que els veïns i veïnes de Barberà del Vallès es van posicionar en contra de les retallades que el Govern de la Generalitat esta duent a terme en els serveis públics, especialment contra la sanitat i l'educació.



Aquesta era la segona acció de protesta consecutiva, ja que la setmana anterior, el dimecres 27 de maig, també es va organitzar una concentració al migdia amb el mateix motiu. En aquesta primera convocatòria van participar més d'un centenar de persones, amb molta presència del professorat i les famílies de les escoles.



En ambues ocasions, les concentracions va anar seguides de talls de trànsit de la carretera N-150. Durant la manifestació del divendres 1 de juny, en la que van participar unes 150 persones, també es va fer un recorregut que va començar amb l'assemblea dels indignats que estan acampats a la Pl. de la Vila, va passar i fer aturada davant del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Barberà, i va travessar per l'interior del mercat municipal Onze de setembre.











Aquestes mobilitzacions han estat convocades pel Comitè Barberenc en Defensa dels Drets Socials, recolzades per l'Acampada d'Indignats/des de Barberà, i tenen l'objectiu de expressar el rebuig a les polítiques de retallades pressupostàries en els serveis públics que esta duent a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya, secundades pel Govern de l'Estat Espanyol, i que es donen mentre es rebaixen impostor als més rics i es rescaten als bancs i caixes que han provocat la crisi. Aquestes retallades estan posant en perill el fràgil estat del benestar del que disposem, ja que afecten directament al nivell de vida de la gent amb menys recursos, agreugen el problema de la desigualtat que tenim a la nostra societat i estan accentuant i augmentat les situacions d'exclusió social entre moltes famílies
  








Des del Comitè Barberenc en Defensa dels Drets Socials continuarem impulsant la mobilització ciutadana i l'acció unitària en contra de les polítiques que estan retallant els drets socials de la gran majoria de la població


No hay comentarios:

Publicar un comentario