segueix-nos a facebook

lunes, 11 de julio de 2011

xerrada-debat "EMERGENCIA HIPOTECARIA"

El proper dijous 14 de juliol a les 8 del vespre a la Plaça de la Vila de Barberà rebrem la visita de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, en una activitat organitzada pel Comitè Barberenc en Defensa dels Drets Socials i l’Assemblea d’Indignades de Barberà.


La plataforma de la ciutat veïna ens explicarà la complicada problemàtica que ha desencadenat en l’actual estat d’emergència, amb un recorregut per la situació de l’accés a l’habitatge, les particularitats del sistema hipotecari, les diferents etapes del boom immobiliari, així com les injustes normes que regeixen aquestes relacions. Però també compartiran la seva experiència fent front a aquesta situació, com a través de la seva organització han pogut transformar la desesperació personal en acció col·lectiva i recollir els primers fruits.

Èxits com portar al debat públic la proposta de “dació en pagament”, que suposaria l’anulació del deute un cop tornat l’habitatge, temàtica sobre la que diferents plataformes treballen conjuntament en una Iniciativa Legislativa Popular que reculli aquesta pràctica. Una de les conseqüències més dramàtiques pels afectats són els desnonaments, que ronden els 20 diaris només a Catalunya. La mobilització ciutadana i la pressió popular també han tingut victòries en aquest sentit, es multipliquen els casos de famílies que mantenen les seves cases fora de les urpes de la banca, gràcies al suport dels seus veïns i veïnes.

La xerrada-debat del proper dijous també servir per presentar una campanya informativa per la gent amb problemes amb la seva hipoteca. En col·laboració amb la Plataforma sabadellenca, els col·lectius de Barberà farem una funció d’enllaç i acompanyament per aquestes person

es adreçades. Després de l’estiu es presentaran els punts de contacte, que seran a la Plaça de la Vila amb el Punt de Informació de l’Assemblea d’Indignades i molt possiblement les seus d’algunes de les Associacions de Veïns de Barberà.







No hay comentarios:

Publicar un comentario